logo szkoły
logo
logo

X edycja konkursu “Najlepsza potrawa wigilijna”

21 grudnia 2021


X edycja konkursu “Najlepsza potrawa wigilijna” była dla nas bardzo udana.
Potrawy przygotowane przez uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych naszej szkoły spełniły oczekiwania smakowitości, estetyki i nawiązania do tradycji.
Kapusta wigilijna z łazankami Sandry Zawadzkiej z kl. II TG zajęła I miejsce, a paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami Mai Nowak z kl. III TGb miejsce III w kategorii potraw warzywnych i mącznych. W kategorii potrawy rybne również udało się zdobyć miejsce III Natalii Stepnowskiej z kl. III TGSa za przygotowanie tatara z łososia. Na wyróżnienie zasługuje ryba w warzywach Radka Wileńskiego z kl. II TG
Organizatorem spotkania, które odbyło się 17 grudnia w GOKiS było Stowarzyszenie Małkiński Krąg. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe ufundowane przez Wójta Gminy Panią Bożenę Kordek.
Gratulujemy sukcesu i liczymy na udział w kolejnych edycjach konkursu.